TWEEDE GRAAD NATUURWETENSCHAPPEN

Vind hieronder meer info over de tweede graad Natuurwetenschappen.Lessentabel Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappen 3 4
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 4 4
Engels 3 2
Duits - 1
Wiskunde 5 5
Geschiedenis 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Biologie 2 2
Fysica 2 2
Chemie 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Artistieke vorming 1 -
Mens en samenleving - 1
Project STEM en informatica  2 2
TOTAAL 32 32


Waar kies ik voor?

Natuurwetenschappen is een sterk theoretische richting in de domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteit. Je combineert een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket wiskunde, biologie, chemie en fysica. Je werkt zelfstandiger en je bent vaardiger in het oplossen van problemen.

Daarnaast heb je 2 uur project STEM. Hierin krijg je uitdagende onderzoeks- en ontwerpactiviteiten. Om dit vakoverschrijdende project tot een goed einde te brengen, moet je actief STEM-kennis en -vaardigheden verwerven op het vlak van engineering, techniek, wetenschappen, wiskunde en informatica.

Ben ik een leerling voor dit domein?

Zie je het als een uitdaging om wiskundige problemen op te lossen? Hou je van analytisch en inzichtelijk denken? Behaal je een behoorlijk resultaat voor wiskunde (ongeveer 70%) en ben je meer geïnteresseerd in natuurwetenschappen dan in economie, dan kan je terecht in de richting Wetenschappen.

 

Wat na de 2de graad?

In de derde graad splitst de richting Wetenschappen zich uit in de volgende studierichtingen: Moderne talen-Wetenschappen of Wetenschappen-Wiskunde (met 6 of 8 uur wiskunde).


Wie zijn we?

Berkenboom Humaniora: warm en kwaliteitsvol onderwijs in een open sfeer.

Verbinding met

© 2018 Berkenboom Humaniora. All Rights Reserved.

Search