DERDE GRAAD ECONOMIE-WISKUNDE

Vind hieronder meer info over derde graad Economie-Wiskunde.Lessentabel derde graad Economie-Wiskunde

Economie-Wiskunde 5 6
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Duits 1 1
Wiskunde 6 6
Geschiedenis 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Biologie 1 1
Fysica 1 1
Chemie 1 1
Economie 4 4
Esthetica 1 1
Project Zelfstandig Werk (PZW)   1 0
Focus Op Hoger Onderwijs (FOHO) 0 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
TOTAAL 32 32

Waar kies ik voor?

In het vak economie staat de maatschappelijke actualiteit centraal. In het onderdeel algemene economie worden de menselijke relaties bestudeerd in een land en tussen de verschillende landen van de wereld. Er worden verklaringen gezocht voor het gedrag van consumenten, producenten en overheidsinstellingen. Het deelvak bedrijfswetenschappen houdt zich bezig met bedrijfsbeleid en boekhouding. We doorlopen het proces van de opstart van de onderneming, het dagelijkse beleid en verschillende evaluatie-instrumenten.

In de wiskunde worden abstracte modellen van de werkelijkheid ontwikkeld in verschillende disciplines: algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening. In deze studierichting zal men zowel belang hechten aan een goede omschrijving van de begrippen en aan een nauwkeurige bewijsvoering als aan de rekenmethodes en aan de toepassingen van de wiskunde. Deze toepassingen zullen o.a. in de economie gezocht worden.

Wat na de 3de graad?

Economie-wiskunde bereidt je voor op elke Professionele Bachelor aan de hogeschool of Academische Bachelor en Master aan de universiteit.


Wie zijn we?

Berkenboom Humaniora: warm en kwaliteitsvol onderwijs in een open sfeer.

Verbinding met

© 2018 Berkenboom Humaniora. All Rights Reserved.

Search