ERASMUS+ project

Lees hieronder meer info over het project.


Erasmus uitgenodigd op het stadhuis van Sint-Niklaas

Erasmus uitgenodigd op het stadhuis van Sint-Niklaas

Ierland 2023

Ook dit jaar stuurt onze school negen leerlingen uit naar Ierland. Gedurende een week worden deze leerlingen ondergedompeld in het leven op een Ierse school, Eureka, in het plaatsje Kells. Daarnaast zullen ze ook de lokale cultuur opsnuiven en proeven. Onze leerlingen krijgen er de kans om hun taalvaardigheden verder te ontplooien en hun spreekdurf te overwinnen. Ze geven er een presentatie over hun school, stad en land en leren op die manier te spreken voor een publiek.

Enkele weken later zorgen ook wij voor een warm onthaal van negen Ierse leerlingen. Dan is het onze beurt om hun onze rijke geschiedenis te tonen. De Ierse leerlingen zullen dan in meerdere lessen Engels opduiken en zo kunnen we een groot deel van onze leerlingen laten kennismaken met Ierland.

Het is voor onze leerlingen aftellen naar deze spannende periode. De uitwisselingsweken vinden plaats van 27 tot en met 31 maart 2023 en van 1 tot en met 5 mei 2023.


Bezoek uit Duitsland

De eerste twee weken na de vakantie ontvangt onze school een leerling uit Duitsland. Ze zal worden opgevangen door een een van onze leerlingen. Deze leerling neemt deel aan een uitwisselingsproject rond milieuzorg. Ze zal hierover vertellen aan onze leerlingen en bekijken hoe goed wij voor onze aarde zorgen hier op school. Zo krijgen ook onze leerlingen de kans om hun Duitse taalvaardigheden aan te scherpen. Samen met haar gastgezin zal ze ook enkele uitstappen doen om zo nog meer over de rijke Belgische geschiedenis te leren.


Wie zijn we?

Berkenboom Humaniora: warm en kwaliteitsvol onderwijs in een open sfeer.

Verbinding met

© 2018 Berkenboom Humaniora. All Rights Reserved.

Search